11 self-care tips voor de zomer

11 self-care tips voor de zomer

In Nederland zijn de zomerse dagen schaars en daarom plannen we ze maar al te graag vol. We willen namelijk zoveel mogelijk dagen doorbrengen op het strand, barbecueën en ook nog op het terras zitten. Daarom is het belangrijk om tijd voor jezelf in te plannen en met deze 11 self-care tips voor de zomer help ik je op weg!

Wat is de betekenis van self-care?

Self-care kun je in het Nederlands het beste omschrijven als om jezelf geven en tijd besteden aan jezelf. Je hebt vast de uitspraak wel eens gehoord dat je eerst van jezelf moet houden en dan pas verliefd kunt worden op iemand anders, dat is met self-care net zo. Je kunt namelijk niet continu aandacht geven aan anderen, maar af en toe heb je zelf ook aandacht nodig. Door jezelf meer liefde te geven, heb je uiteindelijk meer positieve energie om anderen verder te helpen.

11 self-care tips voor de zomer

In de zomer willen we vaak zoveel doen, omdat er simpelweg een stuk meer opties zijn. Je kunt een bezoekje brengen aan het strand, cocktails drinken bij zonsondergang, een barbecue organiseren voor je vriendinnen en nog talloze andere dingen. Het probleem hiervan is dat op de zomerse dagen onze agenda zo gevuld is en we eigenlijk te weinig tijd hebben voor onszelf. Met deze 11 self-care tips geef ik je hopelijk wat inspiratie om meer tijd voor jezelf te nemen, zodat je uiteindelijk meer kunt genieten van alle zomerse extra’s.

1. Uitwaaien op het strand

Uitwaaien op het strand is één van mijn favoriete dingen om te doen. Dit kan in principe ieder seizoen, maar in de zomer is het net iets aangenamer. Je kunt alleen gaan of bijvoorbeeld net iets eerder vertrekken als je met vrienden hebt afgesproken. Loop een rondje door de duinen en langs het water. Je kunt je gedachten even laten gaan of volledig loslaten. Na afloop voel je je heerlijk ontspannen!

2. Begin een DIY project

Je hebt van die dingen die je al heel lang wilt doen, maar nooit tijd voor lijkt te hebben. Ga aan de slag met dat ene DIY project wat je zoveel stress bespaart en uiteindelijk beter laat voelen. Shop multiplex platen om jouw eigen schoenenkast in elkaar te zetten die wél groot genoeg is of houten balken om de salontafel te maken waar je al jaren naar opzoek bent.

3. Wandelen, fietsen of zwemmen

Als het mooi weer is, dan is het des te leuker om daarvan te genieten. Neem een keer de fiets naar je werk, wandel ‘s ochtends eerst een rondje door het bos of ga zwemmen in je vrije tijd. Het zijn hele fijne self-care tips om je gedachten op een rijtje te zetten, nieuwe ideeën op te doen en je komt ook nog eens in beweging.

4. Ga in de tuin zitten met een boek

Plof in de tuin met een boek of luister naar een podcast. Zo kun je genieten van de zon en ondertussen geïnspireerd raken door wat je leest of hoort. Een heel fijn me-time momentje waarbij de tijd omvliegt.

5. Ga naar een pluktuin

Tegenwoordig zijn er steeds meer pluktuinen waar je je eigen groenten, fruit, maar ook bloemen kunt plukken. Deze plekken zijn vaak enorm mooi om te zien, dus je kunt er ronddwalen en tegelijkertijd thuiskomen met een bosje bloemen voor in huis.

6. Plan een verwenmomentje

Plan geregeld een verwenmomentje voor jezelf. Laat het bad volstromen met schuim, smeer jezelf in met een bodylotion en besteedt eens wat extra aandacht aan je uiterlijk. Misschien kun je je nagels weer eens lakken, een nieuw product uitproberen of eindelijk eens naar de schoonheidsspecialiste om je wenkbrauwen te laten doen. Ook al zijn het maar 5 minuten extra, het geeft je gegarandeerd een extra happy gevoel.

7. Maak een bucketlist voor de zomer

Schrijf alles op wat je altijd al wilde doen, maar waar je deze zomer eindelijk tijd voor gaat maken. Misschien wil je ooit een keer bungeejumpen, surfen of gewoon een stedentrip maken naar een bepaalde stad. Eerst vind je het misschien spannend, maar uiteindelijk ben je zo blij dat je het eindelijk hebt gedaan of draagt het simpelweg bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

8. Kijk de zonsopgang of – ondergang

In de zomer kun je de zonsopgang of -ondergang op de mooiste manieren zien. De lucht is vaak helder en je komt geregeld op prachtige bestemmingen. Probeer deze zomer af en toe eens tijd te maken om de zonsopgang- of ondergang te bekijken.

9. Geef je huis een zomer make-over

In de winter leg je vaak dekentjes op de bank, maar in de zomer kun je je huis ook een mini make-over geven. Leg bijvoorbeeld een leuk tapijtje neer voor de buitendeur, kies kussens met een zomers printje of pas één van deze tips toe om je huis lente en zomerklaar te maken.

10. Plan een dag zonder telefoon

Dag in, dag uit krijgen we talloze meldingen op onze telefoon. We spenderen er veel tijd op en dat vergt veel energie. Deze tip mag daarom niet ontbreken in dit rijtje van self-care tips. Plan een dag zonder telefoon en hier lees je precies hoe je dat doet.

11. Doe alles wat je leuk vindt

Het is sowieso belangrijk om te doen wat je leuk vindt, dus relativeer af en toe of je op de goede weg bent. Je kunt natuurlijk niet in één stap werken bij het bedrijf van je dromen, maar je bent misschien al wel onderweg. Daarnaast kun je deze zomer een aantal dagen plannen waarop je alleen doet wat je leuk vindt. Pak bijvoorbeeld één dag in het weekend waarop je alleen maar dingen doet die jij leuk vindt, inclusief alleen het eten van jouw favoriete maaltijden!

Wat is jouw ultieme self-care tip voor deze zomer?

11 self-care tips voor de zomer
  • Reacties ( 1 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP