Cibdol Oil

Makkelijker uit bed komen: 10 tips

Makkelijker uit bed komen: 10 tips

Het liefst blijf ik met dit weer extra lang op bed liggen, ik hou van het geluid van de regen die tikt op het raam. Alleen toch sta ik doordeweeks iedere ochtend om 7 uur op. Wil je ook makkelijker uit bed komen? Ik deel mijn 10 tips!

1. Kies een wekker die bij je past

De één heeft het liefst een rustige wekker, terwijl iemand anders het liefst een lastige puzzel oplost om de wekker uit te schakelen. Het ligt er maar net aan hoe gemakkelijk je wakker wordt. Ik ben zelf fan van een rustige wekker met natuurgeluiden, ik zou ook zeker een Philips Wake Up light willen in de toekomst. Kies een wekker waar jij wakker van wordt, maar absoluut niet chagrijnig van wordt.

2. Zet het licht aan

Knip het licht van jouw nachtlampje of de lamp in jouw kamer meteen aan als jouw wekker gaat. Of schuif de gordijnen open als het buiten al licht is. Als het donker blijft, dan heb je sneller de neiging om weer terug in slaap te vallen. Door het licht kun je makkelijker uit bed komen. Je hersenen krijgen dan namelijk een seintje om weer in actie te komen. Pas dit dus altijd toe!

3. Niet snoozen

Iets wat ik nooit doe en ook nooit heb gedaan is snoozen. Ik stap meestal vrij snel nadat de wekker gaat uit bed. Soms kijk ik alleen nog even op mijn telefoon, maar ik blijf echt wakker vanaf het moment dat mijn eerste wekker gaat. Ik denk ook dat dit er echt voor zorgt dat je niet nog luier wordt.

4. Denk aan alle leuke dingen

Een hele goede motivatie om snel uit bed te komen is door te denken aan alle leuke dingen die je die dag gaat doen. Misschien ga je na je werk wel uiteten met je beste vriendin of is vanavond je favoriete serie weer op televisie. Door deze dingen iedere ochtend voor jezelf op te sommen, stap je vanzelf met een fijn gevoel uit bed.

5. De geur van koffie

Iets waar ik ‘s ochtends snel mijn bed door uit wil springen is toch wel de geur van koffie. Terwijl ik ‘s ochtends eigenlijk bijna nooit koffie drink. Vraag aan iemand in je omgeving of hij of zij ‘s ochtends koffie voor je wilt zetten of zorg ervoor dat je jouw koffiemachine kunt bedienen met een timer/smartphone. Als je koffie ruikt en hij ook nog eens voor je klaar staat, dan spring je vast sneller uit bed!

Als je ‘s ochtends net als mij geen koffie drinkt, maar wel makkelijker uit bed kunt komen door de geur, dan kun je ook een kaars branden met koffiegeur. Je hebt verschillende wax tarts die zo ruiken, maar ook gewone geurkaarsen. Zet de kaars op je nachtkastje, steek hem ‘s ochtends meteen aan en je hele slaapkamer ruikt binnen een mum van tijd naar koffie.

6. Zorg voor een routine

Wat is jouw routine als je uit bed stapt? Als je niet weet waar je aan toe bent, dan heb je vaak ook minder zin om ermee aan de slag te gaan. Hetzelfde geldt eigenlijk voor uit bed stappen. Ik begin mijn ochtend door mijn sokken aan te trekken, mijn bril op te doen, de trap af te lopen en de waterkoker aan te zetten. Daarna kan ik mijn ontbijt in orde maken, kijk ik iets op televisie en spring ik onder de douche. Het is een ritme dat ik nu al een jaar hanteer, waardoor ik meteen weet wat me te doen staat.

7. Luister naar muziek

Er bestaan niet voor niets wekkers die meteen de radio ‘s ochtends aanzetten. Door op te staan met een muziekje krijg je vanzelf de energie om op te staan. Zorg bijvoorbeeld dat je wekker jouw favoriete nummer is van dit moment of zet jouw Spotify meteen aan als je jouw wekker uitzet. Wedden dat je meteen dansend uit bed wilt stappen?

8. Leg je telefoon ‘s avonds weg

Als je ‘s ochtends meteen naar je telefoon grijpt en daardoor juist lastig uit bed kan komen, zorg er dan voordat je ‘s avonds je telefoon weglegt. Leg hem bijvoorbeeld aan de andere kant van de kamer of juist in de woonkamer. Zo kun je zeker makkelijker uit bed komen, omdat je al snel wilt kijken of je nog een berichtje hebt. Ook is het een stuk minder leuk om in bed voor je uit te staren.

9. Zet een glas water klaar

Zorg dat er een glas of flesje water klaar staat voor als je wakker wordt. Wanneer je na het slapen water drinkt komt je lichaam weer op gang. Daarnaast drink je je water niet liggend en is het dan al een stukje makkelijker uit bed komen.

10. Zorg voor voldoende slaap

Hier heb je misschien niet zoveel aan als je uit bed wil komen, maar zorg altijd dat je voldoende slaapt. Ga ‘s avonds op tijd slapen als je ‘s ochtends vroeg uit bed wilt. Als je merkt dat je laat in slaap valt, dan is het misschien slim om iets eerder naar bed te gaan. Zo weet je zeker dat je uitgerust wakker wordt.

Makkelijker uit bed komen

Makkelijker uit bed komen: 10 tips
Klik om te pinnen

Wat zijn jouw tips om makkelijker uit bed te komen?

Shop hier mijn tips

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Marloes

    Wat een handige tips! Ik ben echt een ramp met uit bed komen!

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP