fbpx

Cibdol Oil

4 praktische plekken voor je Himalaya zoutlamp

4 praktische plekken voor je Himalaya zoutlamp

De Himalaya zoutlamp zijn populair en dat is niet voor niets. Deze zoutbrokken met ruimte voor een lampje of kaarsje worden gemaakt van het roze zout uit het Pakistaanse Himalayagebergte. Ze zouden werken als een soort natuurlijke luchtverfrisser die op zijn beurt weer kan zorgen voor een beter humeur en meer concentratie. Wil jij ook graag een zoutlamp, maar weet je niet waar je deze neer moet zetten? In dit artikel vind je vier praktische plekken om jouw lichtgevende juweeltje neer te zetten.

1. Slaapkamer

Naast dat een brandende zoutlamp de lucht zuivert, zou een nachtlamp van zoutkristal ook kunnen helpen bij een betere nachtrust. De meest voor de hand liggende plek voor jouw zoutlamp is dan ook de slaapkamer. Als je normaal gesproken in het donker slaapt, kan het slapen met een nachtlampje even wennen zijn. Gelukkig werkt het zachte licht voor veel mensen juist weer rustgevend.

2. Huiskamer

Een andere plek waar je deze eyecatcher kunt neerzetten is de woonkamer. Zet bijvoorbeeld een grote zoutlamp naast een gezellige plant op een houten tafeltje of plaats een waxinelichthouder op de salontafel. Ze zeggen dat een zoutlamp ook verlichtend werkt bij allergieën, astma en hoofdpijn. Het zal lastig worden om de hele woonkamer met één lichtje te zuiveren, dus zet de lamp vooral op een plek waar je zelf veel zit.

3. Werk- of studeerkamer

Wat dacht je van een Himalaya zoutlamp op je bureau? De straling van elektrische apparaten zoals laptops en smartphones laten zogenaamde elektrosmog (positieve ionen) achter, dat uiteindelijk kan zorgen voor vermoeidheid, stress en zelfs een verzwakt immuunsysteem.

Himalaya zoutlampen zouden deze straling in kleine hoeveelheden kunnen neutraliseren door negatieve ionen te verspreiden. En hoewel het onlogisch klinkt, zijn negatieve ionen beter voor onze gezondheid dan positieve.

Lees zeker eens het artikel over thuiswerkplek inrichten voor meer tips om een productieve werkomgeving te creëren.

4. Meditatieruimte

Als jij je eigen meditatieruimte hebt, kun je hier een zoutlampje neerzetten voor wat extra concentratie. Volgens sommigen helpt de lamp ook bij een heldere geest, die je zeker nodig zult hebben voor een diepe meditatie. Daarnaast zou het prachtige licht van de lamp ook nog eens een handje kunnen helpen bij het ontspannen. Wel zo fijn.

Niet in de badkamer

Bij het horen van ‘natuurlijke luchtverfrisser’ is het misschien verleidelijk om een lampje van zout in de badkamer of in het toilet neer te zetten. Toch is de lamp niet bedoeld om nare luchtjes tegen te gaan, maar juist om de lucht te zuiveren zoals bomen en planten doen. Het is alles behalve verstandig om de lamp lange tijd in zo’n vochtige ruimte te plaatsen. Je wilt natuurlijk niet dat je lamp wegsmelt onder de vochtige dampen van een hete douche!

Zelfs als je de gezondheidsvoordelen met een korreltje zout neemt, blijft de zoutlamp een leuke decoratie. Zet de lamp dus vooral op een plek waar jij hem vindt passen. Zolang je zelf kunt genieten van het mooie licht, zit je altijd goed!

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Daut

  Hi Vera. Je moet altijd erop letten dat de lampen/zout uit Punjabi Pakistan komen. Dan weet je dat je met echte te maken hebt. Als het niet uit Pakistan komt heb je inderdaad vaak met neppe te maken

 • avatar
  Suzanne

  Ik vind dit er allereerst al super leuk uitzien en geloof ook echt in de voordelen van zo’n lamp!

 • avatar
  Vera

  Ben al een tijdje opzoek naar een zoutlamp voor op de kamer maar hoor ook dat er heel veel ‘neppe’ in omloop zijn dus ik heb nog niks goeds gevonden. Ik ben er van overtuigd dat dit soort dingen echt helpen.

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP