Cibdol Oil

Kledingstijl ontdekken: welke kledingstijl past bij mij?

Welke kledingstijl past bij mij?

Je eigen kledingstijl ontdekken is niet alleen leuk, maar ook een hele handige manier om miskopen te voorkomen. Je weet precies waar je op moet letten als je gaat winkelen en of het kledingstuk bij jouw kledingstijl en garderobe past. In dit artikel laat ik je graag verschillende kledingstijlen zien, zodat je kunt ontdekken welke bij jou past.

Een eigen kledingstijl ontdekken kost tijd. Het is niet per definitie dat je precies in één van deze categorieën valt. Je kunt ook meerdere categorieën met elkaar combineren of een compleet eigen stijl creëren. Toch kan het hebben van een richtlijn heel fijn zijn als je online of in de winkel aan het shoppen bent, zodat je snel en gemakkelijk weet of het echt bij je past.

Klassieke kledingstijl

Klassieke kledingstijl

Als je een groot liefhebber bent van blazers, nette jurkjes en pantalons, dan heb je een klassieke kledingstijl. Je ziet hier het meest rustige kleding terug met kleuren als marineblauw, wit, zwart en camel. De chique blazer en zwarte pumps van Gucci lenen zich perfect voor deze stijl. Het is ook niet erg om wat meer uit te pakken, zoals met de jumpsuit in een klassieke vorm met print.

Stoere kledingstijl

Stoere kledingstijl

Een stoere kledingstijl kun je herkennen aan de zogenoemde bikers clothes. Het meest herkenbare item is de biker jacket, maar ook de biker jeans en de biker boots zie je bij deze stijl veel terug. Als je voorliefde uitgaat naar zwart, dan bestaat er een grote kans dat je jouw kledingstijl kunt omschrijven als stoer of urban.

Je stijl kan ook wat vrouwelijker en chiquer uitvallen, dan de bovenstaande collage, dan wordt er al snel gesproken van rock chic. Je kunt binnen deze stijl ook prima jurkjes dragen, maar ook hier neig je dan meer naar de stoere look. Je kan dan het beste gaan voor bijvoorbeeld de skater dress of een jurkje die je combineert met een leren jas.

Romantische kledingstijl

Romantische kledingstijl

De romantische kledingstijl kenmerkt zich door de vele vrouwelijke accenten. Denk aan mooie franjes, bloemenprints en kanten details. Je draagt voornamelijk lichte (pastel)tinten en draagt daarbij ook schoenen met mooie details, zoals deze loafers of sandalen met hak.

Als je deze kledingstijl hebt, maar wat meer naar de donkere kleuren en printjes neigt, dan kun noem je dit ook wel de bohemian kledingstijl. Hierbij draag je veel opvallende kleuren en prints, maar wel met een mooie vrouwelijke touch!

Casual kledingstijl

Casual kledingstijl

Een casual kledingstijl herkennen we allemaal wel. Bij deze stijl ga je voornamelijk voor kleding dat gemakkelijk en comfortabel zit. Dit kan uiteenlopen van fijne truien tot losse blousejurken en van skinny jeans tot een fijn zacht T-shirt. En dat natuurlijk alles samen met toffe sneakers dames!

Ook een casual kledingstijl kan zich goed mengen met andere stijlen, zo ken je vast de benaming casual chic. Hierbij wordt de klassieke stijl door middel van een mooie blazer en heels gemixt met een goede jeans en een simpel T-shirt.

Sportieve kledingstijl

Sportieve kledingstijl

De andere stijl waar casual zich goed mee kan mengen is de sportieve kledingstijl. Deze stijl is de laatste jaren flink in opkomst en is eigenlijk nog een stuk comfortabeler dan casual, maar neigt ook wel wat meer naar de stoere kant. Je kunt een sportieve kledingstijl herkennen aan de iets wijdere cargo broeken of joggingsbroeken gecombineerd met bijvoorbeeld een strakke crop top en trainingsjasjes. Een rugzak, zoals deze zwarte leren, maakt deze stijl helemaal af.

Ik hoop dat je aan de hand van dit artikel jouw kledingstijl of misschien zelfs stijlen hebt kunnen ontdekken. Vaak is het de stijl waar je jezelf en de kleding uit je kledingkast het meeste in herkent. Als je jouw zoektocht wilt vervolgen, dan kun je ook nog uitpluizen of je een lente-, zomer-, herfst- of wintertype bent. Aan de hand hiervan weet je welke kleuren en materialen het beste bij je passen.

Welke kledingstijl past bij jou?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP