fbpx

Cibdol Oil

Lush Catastrophe Cosmetic review

Lush Catastrophe Cosmetic review

In de tussentijd heb ik al heel wat lege verpakkingen gespaard, dus het was tijd om ze weer eens te recyclen bij Lush. Ik vertel je alles over dit verse gezichtsmasker in de Lush Catastrophe Cosmetic review, dus lees snel verder!

Lush Catastrophe Cosmetic review

Lush Catastrophe Cosmetic review

Lush Catastrophe Cosmetic is één van de verse gezichtsmaskers uit het huidige assortiment, eerder heb ik al Lush Mask of Magnaminty uitgetest. Het Catastrophe Cosmetic masker werkt verzorgend, kalmerend en de blauwe bessen beschermen de huid tegen huidbeschadiging. Tevens werkt hij licht reinigend, waardoor hij ook geschikt is om onzuiverheden te bestrijden en tegen te gaan. Dat klinkt als de perfecte match! De geur overtuigde me direct, dus daarna wilde ik eigenlijk geen ander masker meer uitproberen. Ik ruilde mijn vijf lege verpakkingen in en nam hem snel mee naar huis.

Het Lush Catastrophe Cosmetic masker is vegan, maar bevat wel synthetische geurstoffen en parfum. Deze twee ingrediënten staan wel pas als laatste op de lijst, dus veel zit er niet in, maar het was wel een tegenvaller toen ik het zag staan. Mijn gevoelige huid reageert daar normaal gesproken niet zo goed op en het is juist een masker die de gevoelige huid hoort te kalmeren.

De verpakking

Lush Catastrophe Cosmetic review

De verse gezichtsmaskers van Lush zitten verpakt in een klein zwart potje van 75 gram. Het is eigenlijk een hele minimalistische zwart-witte verpakking, maar wel met informatie over het masker en de ingrediëntenlijst. De gele sticker met de illustratie van de medewerker die het product heeft samengesteld springt er daardoor wel echt uit. Hierop staat ook hoe lang het product houdbaar is, de houdbaarheid van het Catastrophe Cosmetic masker is maximaal één maand. Op deze manier kun je precies iedere week een masker aanbrengen, voordat het product op is.

Mijn ervaring met Catastrophe Cosmetic

Het Lush Catastrophe Cosmetic masker is een kleimasker met een hele sterke blauwe bessen geur. Ik vind deze zoete fruitige geur echt heerlijk! Als je het masker aanbrengt zit je daardoor meteen in de me-time vibe. Het masker brengt gemakkelijk aan en je kunt hem zo dik aanbrengen als je zelf wilt. Het masker droogt in 10 tot 15 minuten op, maar je merkt het eigenlijk vanzelf wanneer hij droog is. Als hij volledig opgedroogd is dan brokkelt hij namelijk een beetje af. Probeer dus wel op tijd richting de badkamer te gaan, voordat je alles onder kruimelt (zoals ik).

Het resultaat

Voor & na het aanbrengen van het gezichtsmasker

Door het afbrokkelen krijg je het masker erg gemakkelijk van je gezicht af. Je kunt het eventueel tijdens het afspoelen nog inmasseren voor een extra zacht resultaat! Na het masker voel ik mezelf vooral heel ontspannen en ik vind het dus ook heerlijk om dit masker ‘s avonds op te doen. Verder verdwijnen mijn fijne lijntjes, voelt mijn huid heerlijk zacht aan en is mijn huid heel schoon. Als ik het masker langer laat zitten, dan voelt mijn huid een stuk droger aan (misschien door de parfum?), dus ik probeer me vanaf nu maar netjes aan de 10 tot 15 minuten te houden. Verder ben ik heel enthousiast over het resultaat en de heerlijke geur van het masker, hij is zijn geld meer dan waard.

Conclusie

Lush Catastrophe Cosmetic review

Het Catastrophe Cosmetic masker heeft een zoet fruitige geur en werkt daardoor enorm ontspannend. Dit maskertje is ideaal voor de droge gevoelige huidjes die hun gezicht extra willen verzorgen en reinigen. Het nadeel is dat er parfum in verwerkt zit, maar ik had hier naar mijn idee alleen last van toen ik het masker te lang liet zitten. Na het gebruik van dit masker voelt mijn huid ontzettend zacht en verzorgd aan. Ik heb nog meer lege potjes liggen en als dit masker op is, dan ga ik zeker overwegen om hem nog eens aan te schaffen!

Het Lush Catastrophe Cosmetic masker is verkrijgbaar in de Lush winkels of via de webshop voor €11,50 of in ruil voor 5 lege verpakkingen.

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Jessica J.

  Ik heb, afgezien van Mask of Magnaminty, nog geen enkel Lush-masker gebruikt! Eerst maar eens wat tubes en sachets opmaken en dan ga ik vijf lege verpakkingen inruilen. Zo fijn dat dat gewoon kan!

 • avatar
  Edith-Sofia

  Ooh ik ben gek op de producten van Lush. Dit masker lijkt me super fijn<3 Bessengeur klinkt ook goed, sommige maskertjes ruiken heel chemisch en dat doet toch een beetje af aan het ontspannen gevoel.

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP