fbpx

Cibdol Oil

Minder chagrijnig zijn met deze 10 tips

Minder chagrijnig zijn met deze 10 tips

Je kunt je door één gebeurtenis al van slag voelen, want er soms in resulteert dat je de hele dag chagrijnig bent. Alleen dat hoeft absoluut niet zo te zijn, daarom hierbij tips om minder chagrijnig te zijn en er alsnog een geweldige dag van te maken!

1. Relativeer

Wat is de reden dat je vandaag chagrijnig bent? Probeer te achterhalen door welk moment je precies chagrijnig bent. Als dit duidelijk is, denk dan na of het nodig is om hier chagrijnig over te zijn. Misschien is het balen, maar het hoeft niet de rest van je dag te verpesten.

2. Neem een moment voor jezelf

Nu je weet waar het vandaan komt of totaal niet en je bent gewoon met het verkeerde been uit bed gestapt, neem je even een moment voor jezelf. Schenk een kopje thee of koffie voor jezelf in, luister naar muziek waar je vrolijk van wordt en maak eventueel even een wandeling in het bos of door de stad. Daarna kun je er weer een top dag van maken!

3. Maak een dankbaarheidslijstje

Het maken van een dankbaarheidslijstje is een goed moment om even stil te staan bij alles wat wel goed gaat. Als je bijvoorbeeld heel perfectionistisch bent, dan is dit één van de tips om minder perfectionistisch te zijn. Als je continu alleen nadenkt over de dingen die slecht gaan, dan blijf je daar namelijk heel gemakkelijk in hangen. Schrijf simpelweg alles op waar je op dit moment dankbaar voor bent en lees het nog eens na om te beseffen hoeveel er eigenlijk is om dankbaar over te zijn.

4. Voorkom andere irritaties

Ik bedoel hiermee niet dat je de rest van de dag alles en iedereen moet ontlopen, omdat je chagrijnig bent, maar juist jouw irritaties uit de weg ruimt. Irriteer je je bijvoorbeeld aan de woonkamer die zo vies is? Zorg dan dat je deze eerst schoonmaakt voordat je weer verdergaat met iets anders. Door dit soort irritaties direct uit de weg te ruimen blijven ze niet in je hoofd rondspoken.

5. Leuke vooruitzichten

Denk aan alle leuke dingen die op de planning staan. Misschien heb je wel een vakantie geboekt, ga je dit weekend naar het strand of heb je binnenkort een super leuk feest op de planning staan. Denk aan deze leuke vooruitzichten, want dan weet je waar je het voor doet en gaat de dag een stuk sneller voorbij!

6. Endorfine aanmaken

Het stofje endorfine wordt door je hersenen aangemaakt en daardoor zit je lekkerder in je vel. Als je chagrijnig bent, kan het dus goed zijn om dit stofje aan te wakkeren. Hoe je dat doet? Door te sporten, veel te lachen, overdag buiten te zijn en te genieten van een heerlijke massage.

7. Schrijf het van je af

Als het gevoel continu door je hoofd blijft spoken, dan kun je dit uiten door van je af te schrijven. Dit kun je doen in een blogpost, op sociale media, maar ook gewoon met pen en papier. Het lucht vast op nu alles op papier staat en misschien kom je zelfs tot nieuwe inzichten.

8. Eet, drink & slaap voldoende

Als je geen gebeurtenis hebt, waardoor je chagrijnig bent, dan heb je misschien te weinig gegeten, gedronken of geslapen. Deze drie dingen hebben erg veel invloed op hoe je je voelt. Als je merkt dat je moe bent, doe dan even een dutje. Eet en drink daarnaast voldoende, ook al is het even iets simpels als een boterham met pindakaas en water.

9. Plan een activiteit

Het is niet slim om heel de dag binnen te zitten en te zeuren, omdat je vandaag zo chagrijnig bent. Plan in plaats daarvan een leuke activiteit, ga bijvoorbeeld één van deze goedkope dingen doen met je vriendinnen of ga als het mooi weer is één van deze dingen doen met je vriend.

10. Lees een boek

Merk je dat je vaak in een negatieve vibe blijft hangen, bijvoorbeeld als er iets gebeurd wat je niet had verwacht? Dan kan het heel goed zijn om je te verdiepen in een positieve mindset, zodat je jezelf hier voortaan gemakkelijker overheen kunt zetten. Lees bijvoorbeeld het boek Happy Life 365 van Kelly Weekers. Ze leert je precies hoe bepalend jouw denkwijze is voor jouw geluksgevoel en hoe je anders om kunt gaan met negativiteit, stress en piekeren.

Minder chagrijnig zijn met deze 10 tips
  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP