fbpx

Cibdol Oil

Minder geld uitgeven aan kleding: 10 tips

Minder geld uitgeven aan kleding: 10 tips

Het blijft leuk om jezelf eens in de zoveel tijd te verwennen met een nieuwe outfit. Soms is het enorm nodig en soms is iets te leuk om te laten hangen. Toch is minder geld uitgeven aan kleding één van de dingen waar ik op ben gaan letten, omdat ik liever items koop waar ik echt heel blij mee ben en die lang meegaan. Met deze 10 tips gaat jou dat ook lukken!

1. Maak jouw motivatie duidelijk

Waarom wil je minder geld uitgeven aan kleding? Wellicht omdat je wilt sparen voor jouw eigen huisje, nieuwe meubels of die ene laptop waar je veel fijner op kunt werken. Maak dit duidelijk voor jezelf, zodat je je hieraan kunt herinneren als je voor de zoveelste keer online je gehele winkelmandje vol gooit.

2. Gebruik kortingscodes

Iedere keer voordat ik een bestelling plaats controleer ik of er kortingscodes zijn. Soms ontvang je ze als je bent ingeschreven voor een nieuwsbrief, maar je kunt ze ook vinden op speciale websites, zoals Tripplo. Hier vind je de kortingscodes voor alle kledingwinkels op een rijtje en kun je meteen zien of er voor jouw favoriete webshop één beschikbaar is.

3. Shop in de sale

Minder geld uitgeven aan kleding kan soms ook een kwestie zijn van geduld. Vrijwel ieder item komt aan het einde van het seizoen in de sale, maar je moet wel geduld hebben om hierop te wachten. Daarnaast loop je natuurlijk ook het risico dat het item is uitverkocht. Alleen als je wacht en het item er nog is, dan kan dit zo 50 tot 70 procent schelen!

4. Vergelijk webshops

Je kunt bij verschillende webshops vaak terecht voor dezelfde items. Je kunt bijvoorbeeld de afbeelding van het item dat je wilt hebben eens zoeken via Google. Op die manier komen er andere webshops naar boven die precies hetzelfde item verkopen. Soms kom je sowieso al goedkoper uit en soms kan er net voor die ene webshop wel een kortingscode beschikbaar zijn.

5. Ontdek jouw stijl

We kunnen verliefd worden op een bepaald item of verleid worden door de prijs, maar ga voor ieder item dat je wilt kopen na of hij wel bij jou past. Dit kun je doen aan de hand van de kleurtypes (lentetype, zomertype, herfsttype en wintertype), aan de hand van je figuur en aan de hand van de rest van de items in jouw kledingkast. Denk bij ieder item na of hij voldoet aan je eisen en of je hem echt nodig hebt. Op die manier is minder geld uitgeven aan kleding makkelijker en als je een keer iets koopt past het 100% bij jou!

6. Ga naar de kringloop

Een kringloop of een tweedehands kledingwinkel hebben talloze items van leuke merken voor een heel leuk prijsje. Als je zin hebt om te shoppen of echt iets nodig hebt voor een klein budget, dan kun je zeker eens kijken of je daar kunt slagen. Het voordeel aan de items uit de kringloop is, is dat ze vaak van goede kwaliteit zijn en dus ook lang meegaan. Zo kun je daar bijvoorbeeld vaak hele mooie blazers en jeans scoren.

7. Ga minder naar de stad

Als je niet in een kledingwinkel komt, dan is het ook moeilijk om er geld uit te geven. Vermijd dus winkels waar je even geen geld aan uit wilt geven. Het is misschien geen leuke opgave als je heel erg van winkelen houdt, maar dan is een bezoekje aan de kringloop of een hele andere soort winkel altijd nog een optie.

8. Verkoop je kleding

Door je kleding te verkopen kun je weer een extra centje verdienen. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je het geld dat je hieraan verdiend, weer uit mag geven aan nieuwe items. Er zijn ook speciale events waar je kleding kunt ruilen met anderen. Op die manier geef je je garderobe af en toe een gratis update!

9. Ruil je kleding in

Eens in de zoveel tijd neem ik een zak met oude kleding mee naar H&M. Ik zou het in de kledingcontainer kunnen doen, maar dan krijg je er eigenlijk niets voor terug. Bij H&M ontvang je een kortingsbon per zak (en als je member bent twee kortingsbonnen) en hier kun je dan weer een stuk goedkoper nieuwe items van kopen.

10. Maak een lookbook

Ligt je kledingkast vol met items, maar weet je nooit wat je aan moet trekken? Het kan enorm helpen om een lookbook samen te stellen met verschillende outfits. Dit lookbook kun je bijvoorbeeld maken door een fotoalbum aan te maken op je telefoon of door alvast setjes klaar te leggen in je kledingkast. Op die manier zie je leuke nieuwe combinaties, maar zie je misschien ook welke basics je echt nog mist.

Lukt het jou om minder geld uit te geven aan kleding?

Klik om te pinnen op Pinterest

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Suzanne

    Handige tips! Ik hou zelf ook heel goed de acties in de gaten en sla dan vaak mijn slag! Ook denk ik voortaan goed na als ik iets wil kopen.

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP