fbpx

Cibdol Oil

Thuis gezond blijven? Hou je gezondheid op peil met deze handige tips!

Tips om jezelf thuis gezond te houden

We worden al maanden in een ijzeren greep gehouden door het coronavirus. Ons dagelijkse leven is toch op een bepaalde manier veranderd. En soms heeft dat consequenties voor de gezondheid. Zo worden reguliere afspraken bij de huisarts of het ziekenhuis verzet of geannuleerd, omdat alle aandacht moet uitgaan naar de aanpak van covid-19. Dus waarom gewoon niet lekker vanaf de bank werken aan je gezondheid? Met deze tips kun je ook thuis gezond blijven!

Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Sinds dit jaar kan iedereen zichzelf gratis online aanmelden bij een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Die gebruik je via een website op de computer of een app op de smartphone. Met een PGO kun je alle medische data over jou op één centraal punt opslaan en delen.

Bijvoorbeeld het medische dossier dat een huisarts of ziekenhuis van jou heeft. Die zijn sinds deze zomer verplicht om jouw medische gegevens digitaal met je te delen als je hier om vraagt.

Je kunt deze data dus opslaan in de PGO en vervolgens makkelijk delen met een arts, mocht dit nodig zijn. Maar je kunt ook je eigen gezondheidsdata in de PGO opslaan, zoals het calorieverbruik van het hardlopen, het aantal uren dat je slaapt of metingen van de bloeddruk. Zo heb jij de touwtjes in handen wat betreft je eigen gezondheidsdata. Uiteindelijk helpt dit ook de arts die, bij toestemming, een veel beter overzicht heeft van jouw algehele conditie.

Zelf testen vanuit huis

Niet alleen huisartsen en ziekenhuizen, maar ook lokale vestigingen van de GGD moeten zich volledig focussen op de aanpak van het coronavirus. Dit betekent dat mensen die zich willen inenten of zich willen testen op een soa niet direct worden geholpen.

In het geval van reisvaccins maakt dat niet zo uit, aangezien er maar weinig mensen zijn die nu een lange reis hebben gepland. Maar voor soa’s ligt dit anders. Voor de meest voorkomende soa chlamydia geldt dat negen op de tien besmette vrouwen uiteindelijk geen klachten krijgt. Maar ze lopen er wel mee rond en kunnen anderen besmetten.

Inmiddels werken online startups samen met artsen, apothekers en laboratoria. Op die manier kunnen mensen anoniem vanuit huis gemakkelijk een gecertificeerde online zelftest bestellen en uitvoeren. En als je positief test, dan kun je ook nog eens de behandeling direct thuis uitvoeren, zonder dat je de deur uit hoeft.

Slim eten en tandenpoetsen

Thuis gezond blijven kan ook steeds meer met behulp van handige gadgets. Zo zijn er slimme vorken ontwikkeld, die bijhouden of je wel op de juiste manier eet. Wanneer we dagelijks te snel onze maaltijd naar binnen werken, dan bestaat de kans dat we te veel gaan eten en dus wat kilo’s aankomen. Maar ook kan het leiden tot brandend maagzuur en problemen bij de spijsvertering. Met de speciale slimme vork worden je bewegingen tijdens het eten digitaal bijgehouden. Ook een alarm kan worden ingesteld als de vork vindt dat je te snel eet.

En als je eenmaal klaar bent met eten, dan kun je direct aan de slag met het slim poetsen van je tanden. Met een slimme tandenborstel kun je niet alleen je tanden poetsen, maar wordt jouw manier van poetsen digitaal geanalyseerd door de tandenborstel. Die zal je via een speciale app tips geven. Daarnaast kunnen dergelijke tandenborstels soms ook foto’s en video’s maken van jouw gebit en dit delen eventueel delen met de tandarts.

Beloond worden door te bewegen

Vanaf eind deze maand kunnen de inwoners van Singapore gratis deelnemen aan een gezondheidsprogramma van Apple. Wel is een iPhone en Apple Watch vereist. Met behulp van de LumiHealth app kunnen bewegingsdoelen worden behaald en dat kan de Singaporees 280 dollar opleveren. Deze beloning moet net het laatste zetje zijn om de inwoners van Singapore te overtuigen om gezonder te gaan leven.

Het belonen van mensen die gezonder willen leven is niet iets nieuws. Ook in Nederland kan dit. Verschillende zorgverzekeraars hebben innovatieve gezondheidsapps ontwikkeld, waarmee je de eigen gezondheid kunt verbeteren. Door specifieke doelen te halen op het gebied van bewegen, krijg je bijvoorbeeld korting op een aanvullende verzekering of kun je met een waardebon voordelig shoppen in bepaalde webwinkels.

Wat doe jij om thuis gezond te blijven?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP