fbpx

Cibdol Oil

Wat te doen met kerst thuis?

Wat te doen met kerst thuis?

Dit is jammer genoeg een andere Kerstmis dan we gewend zijn. Mocht je deze Kerstmis thuis blijven, dan kan het zijn dat je nog op zoek bent naar de nodige inspiratie. Ik geef in dit artikel graag antwoord op de vraag: wat te doen met kerst thuis?

Uitgebreid kerstontbijt, -brunch of diner

Kerst staat vrijwel gelijk aan eten. Hoewel je deze kerst misschien thuis viert, betekent dat niet dat je dit thuis niet uitgebreid kunt aanpakken. Dek de tafel in kerstsfeer en koop allerlei lekkere dingen voor een uitgebreid kerstontbijt, -brunch of diner, of voor alles natuurlijk.

Zo kun je voor het ontbijt lekker uitgebreid blijven zitten en ervoor kiezen om bijvoorbeeld pannenkoeken te bakken. Ook bagels zijn heel erg leuk als brunch met allerlei soorten beleg. Voor het diner kun je oud vertrouwd gourmetten of net zoals ons gaan voor tapas met allerlei kleine hapjes. Zo zit je lekker lang aan tafel!

Borrelen bij het kampvuur

Als je lekker thuis blijft deze kerst, dan is het ook heel leuk om te borrelen bij een kampvuur. Zet een vuurkorf in de tuin, verzamel zelf wat hout in het bos of koop brandhout en ga er gezellig omheen zitten met een borreltje. Maak het extra leuk door een kerstverhaal te vertellen, een spelletje te spelen als ‘doen, durven of de waarheid’ en natuurlijk marshmallows te roosteren.

Samen bakken

Als je je afvraagt ‘wat te doen met kerst thuis?’, misschien is samen bakken dan een idee! Zo kun je bijvoorbeeld kerstkoekjes bakken of zelfs een hele kersttaart maken. Des te lekkerder om het daarna te versieren en samen op te peuzelen!

Kerstfilm(s) kijken

Er staan heel veel leuke Kerstfilms op Netflix, genoeg om je dag te vullen. Als je geen Netflix hebt, dan heb je misschien nog wat dvd’s met Kerstfilms of kun je er een aantal kijken of opnemen op televisie. Maak het tijdens de film extra gezellig met popcorn, lekkere drankjes en maak je eigen thuisbioscoop.

Spelletjes of een kerstquiz

Onze traditie is het spelen van Wii Party met kerst. Spelletjes zijn enorm leuk om je dagen te vullen met kerst en toch gezellig samen te zijn. Als je mij vraagt ‘wat te doen met kerst thuis?’, dan zou ik spelletjes spelen geen verkeerde optie vinden.

Je kunt bijvoorbeeld je middag vullen met het spelen van verschillende bordspellen, maar je kunt misschien ook een (online) kerstquiz organiseren of gezelschapsspellen spelen op een spelconsole.

Oude foto’s of video’s kijken

Hoewel dit niet het beste jaar was, heb je vast nog leuke foto’s van vroeger. Pak er eens wat oude fotoboeken bij om door te bladeren, of kijk op je computer eens naar oude foto’s. Misschien extra leuk om juist de foto’s van iedere Kerstmis erbij te pakken, zelfs die van vroeger als kind.

Hetzelfde kun je natuurlijk doen met homevideo’s. Een leuke compilatie kijken van alle kerstdagen die jullie hebben gefilmd of waar jullie opstaan van vroeger. Zo kun je vast een middag vullen!

Zelf Glühwein maken

Er is bijna niets knusser en gezelliger dan zelf Glühwein maken. Plus heel je huis ruikt daarna ook super lekker. Glühwein is met de feestdagen een heel populair drankje en daarom des te leuker om ook eens zelf te maken. Het recept staat hierboven en het is absoluut niet moeilijk om zelf te maken, perfect voor een Kerstmis thuis.

Videobellen met familie

We zitten dit jaar misschien niet allemaal in één woonkamer, maar daarom kun je nog wel gezellig met elkaar videobellen. Doe bijvoorbeeld gezellig samen borrelen, maar dan online of pak samen de cadeaus uit die jullie hebben gekregen. Zo krijg je toch nog wat extra dat gevoel van samenzijn.

Karaoke met het gezin

Misschien niet het eerste waar je aan denkt met ‘wat te doen met kerst thuis?’. Alleen het kan wel echt heel leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een karaokeronde met kerstliedjes. Of maak er een heuse verkleedpartij van en zing allerlei verschillende liedjes met het hele gezin. Zo is het toch net alsof je een avond uit bent geweest.

Trek je kerstoutfits aan

Het lijkt misschien heel verleidelijk om gewone kleding te dragen met kerstmis. Als jij je daar goed in voelt, ook lekker doen! Alleen het is des te leuker om met z’n allen een kerstoutfit aan te trekken. Of dat nou één en al glamour is en jullie alles uit de kast halen, of juist matching kerstpyjama’s, het kan en mag allemaal dit jaar.

Tijd voor kerstmake-up

Als je klaar bent met de outfits kun je daar eventueel ook een speciale kerstlook aan toevoegen. Ga bijvoorbeeld aan de slag met nailart of maak een mooie look met oogschaduw. Geen paniek als het niet lukt, want deze keer blijf je thuis, dus het hoeft allemaal niet zo perfectionistisch.

Cadeaus uitpakken en rondbrengen

Cadeaus uitpakken mag natuurlijk niet vergeten worden. Doe dat dit jaar met een leuk dobbelspel, zodat je wat langer bezig bent. Je kunt bijvoorbeeld ook een ritje maken met de auto of een wandeling langs verschillende familieleden en daar nog een kleinigheidje achterlaten. Extra leuk om dit als verrassing te doen en de reactie te zien.

Sterren kijken

Is het helder buiten? Dan is het een mooi moment om sterren te kijken. Pak je warme kleding er maar bij, een dikke deken en ga naar buiten om sterren te kijken. Extra lekker met natuurlijk een warme kop chocomel en lekkere snack.

Al met al hoop ik natuurlijk dat je, ook als je thuis bent dit jaar, hele mooie kerstdagen gaat beleven. Voor nu vanuit mij alvast fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Heb jij nog leuke wat te doen met kerst thuis ideeën?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP