fbpx

Cibdol Oil

Side hustle ideeën voor 2021

Side hustle ideeën voor 2021

Een beetje extra bijverdienen is in zo’n onzekere tijd niet verkeerd. We hebben in sommige gevallen zelfs meer tijd over om iets voor onszelf te beginnen. Een side hustle is daarom geen verkeerd plan en in dit artikel help ik je op weg met leuke side hustle ideeën voor in 2021!

Wat is een side hustle?

Je hebt er misschien wel eens van gehoord, de Engelse term ‘side hustle’, alleen wat is het eigenlijk? Een side hustle is een manier om geld te verdienen naast je huidige baan en/of studie. Het is een onderneming waar je aan werkt, dat later eventueel uit kan groeien tot een bedrijf, maar het kan ook een extra bijverdienste blijven.

Extra geld is altijd mooi meegenomen. Het is een fijne buffer waar je op terug kan vallen, maar het kan ook extra geld zijn voor een spaarpotje waarvan je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Het leukste is als het aanvoelt als een hobby, maar je er toch een centje aan overhoudt.

Leuke side hustle ideeën

Er zijn een heleboel side hustle ideeën, maar ik licht er graag een aantal uit die je goed naast je baan kunt onderhouden. Zo kun je gemakkelijk meer inkomstenbronnen opbouwen, waardoor je minder afhankelijk bent.

Teksten vertalen

Als je goed bent in meerdere talen, dan is het misschien een idee om aan de slag te gaan als vertaler. Er zijn veel webshops die bijvoorbeeld producten internationaal aanbieden, maar niet zelf alle talen beheersen. Zij schakelen dan vaak een vertaalbureau in, zoals het vertaalbureau dat voor veel bekende merken doet.

Naast dat je zelf aan de slag kan als vertaler, eventueel bij een vertaalbureau, kun je misschien ook één van je side hustles omzetten naar een andere taal. Denk aan een blog of webshop waarbij je aan de slag gaat met bijvoorbeeld Duitse vertalingen. Met een vertaalbureau is dit zo geregeld en je hebt heel gemakkelijk je side hustle nog verder uitgebreid!

Een blog starten

Zelf ben ik mijn blog gestart als hobby, maar kwam ik er al vrij snel achter dat ik er ook geld mee kon verdienen. Een blog starten is een hele goede manier om bij te verdienen en misschien zelfs uit te laten groeien tot een fulltime baan.

Je kunt er voor kiezen om te schrijven over één van je hobby’s, een lifestyle blog te starten of over een onderwerp dat jouw interesse wekt. Uiteindelijk kun je geld verdienen door samenwerkingen met bedrijven, maar ook door je te verdiepen in affiliate marketing. Als je houdt van teksten schrijven en je graag verdiept in online marketing, dan is dit echt wat voor jou!

Etsy shop starten

Ben je creatief? Als je een creatieve hobby hebt, misschien ben je goed in dingen ontwerpen in Photoshop of in het breien van kleding, dan is het platform Etsy zeker iets voor jou.

Je kunt een eigen Etsy shop zien als jouw eigen webshop, alleen dan kan iedereen op Etsy je gemakkelijk terugvinden. Zo heb je al een publiek om jouw gemaakte producten aan te verkopen. Als je graag meer wil weten, bekijk dan deze Etsy shop ideeën eens!

Oppassen of bijles geven

Veel kinderen zitten op dit moment thuis. Ze leren vanuit huis en ouders helpen daarbij. Toch hebben veel ouders zelf ook een baan, waardoor het lastig is om dit te combineren. Een oppasservice of het geven van bijles is daarom echt een side hustle voor deze tijd. Je kunt bijvoorbeeld eens beginnen met het idee voorstellen aan iemand die je kent of wat briefjes in de brievenbus te doen bij jou in de buurt.

Webshop starten

Hoewel een webshop wel meer impact kan hebben, dan de andere side hustle ideeën in dit artikel, vind ik dat het niet mag ontbreken in dit lijstje. Zeker nu we minder naar de winkels gaan is het online winkelen echt booming!

Het kan daarom heel interessant zijn om tweedehands kleding door te verkopen, maar ook om zelf een webshop te beginnen. Je kunt beginnen met het aanbieden van een paar producten en dat uiteindelijk steeds verder uitbreiden.

Sociale media

Ben je een held in het maken van goede content? Dan kun je misschien beginnen met een account op sociale media als Instagram en TikTok. Op deze platformen kun je tegenwoordig met een paar duizend volgers al geld bijverdienen, dus dat maakt het des te leuker om het vanaf nu professioneel aan ta pakken.

Vind je sociale media leuk, maar sta je zelf niet zo graag in de spotlights? Dan kun je ook andere bedrijven helpen met het creëren van content en het laten groeien van hun sociale media accounts.

YouTube of Twitch

Gek op gaming of een andere hobby waar je graag meer over wil vertellen? Dan kun je een account beginnen op YouTube of Twitch. Het kost even om een publiek op te bouwen, vanwege de vele concurrentie. Alleen als je er tussenuit springt met originele content, dan kun je hier zeker een side hustle of zelfs een fulltime baan van maken.

Foto’s verkopen

Is fotografie meer jouw ding? Dan zijn er ook manieren om je foto’s door te verkopen. Zeker als je er zelf nog niet veel mee doet, is dit een leuke manier om wat extra’s bij te verdienen. Je kunt dit doen via stockfoto websites, maar ook je foto’s verkopen in de vorm van prints en schilderijen, bijvoorbeeld via Werk aan de Muur.

Online cursus verkopen

Een andere side hustle is het maken van een online cursus. Stel je hebt al een succesvolle side hustle of een hobby waar je heel goed in bent, waarom zou je andere mensen hier dan niet bij willen helpen? Dit kun je bijvoorbeeld doen aan de hand van een online cursus.

Zelf heb ik laatst mijn SEO cursus gelanceerd, waarbij ik mensen help om gratis meer websitebezoekers te bereiken door een hoge positie in de zoekresultaten. Ideaal voor als je jouw business een boost wil geven en voor mij een fijne extra side hustle.

Ik hoop dat ik je zo op weg heb kunnen helpen met verschillende leuke side hustle ideeën! Welke side hustle spreekt jou het meeste aan?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP