fbpx

Cibdol Oil

De woonkamer decoreren met deze 10 tips

De woonkamer decoreren met deze 10 tips

Een gezellige woonkamer maakt het nog fijner om thuis te zijn. Ik hou er zelf echt van om de kaarsen aan te steken en op de bank te kruipen. Wil jij jouw woonkamer decoreren en het gezelliger maken? Dan help ik je in dit artikel graag op weg!

1. Geef het een persoonlijke touch

Een woonkamer voelt niet als thuis zonder een persoonlijke touch. Heel lang hadden wij eigenlijk geen foto’s in huis, maar ik merk nu ze aan de muur hangen dat dit vanzelf een glimlach op m’n gezicht tovert.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een foto op canvas met een leuk portret van jou of je gezin, maar het is ook leuk om een bepaalde herinnering op te hangen. Zelf heb ik een combinatie van deze twee door foto’s van mij en mijn vriend, familiefoto’s en ook foto’s met vrienden te combineren met andere zelfgemaakte (vakantie)foto’s.

2. Kies voor (veel) planten

Planten zijn niet alleen goed voor onze gezondheid, omdat ze vaak luchtzuiverende effecten hebben, maar voegen ook veel sfeer toe. Daarom kun je planten perfect gebruiken om je woonkamer te decoreren.

Je kunt kiezen voor grote planten, maar ook meerdere kleine plantjes. Zelf vind ik planten met grote donkergroene bladeren erg mooi, maar probeer hier ook je eigen stijl in te bepalen. Misschien ga jij namelijk het liefst voor planten met bloemen of leuke cactussen!

3. Je woonkamer decoreren met verf

Afhankelijk van jouw stijl, kun je je woonkamer ook decoreren met verf. Zo kun je bijvoorbeeld de muur achter de bank schilderen in een mooie sfeervolle kleur. Je kunt het beste gaan voor een warmere kleur, zodat het je woonkamer meteen een warm en knus gevoel geeft.

Als je houdt van een heel licht en wit interieur, dan kun je bijvoorbeeld ook gaan voor beige of een zandachtige kleur. Hou je wel van een beetje uitdaging? Ga dan voor tinten als terracotta of poederroze.

4. Gebruik maken van licht

Licht is misschien iets wat je niet had verwacht in dit lijstje. Toch kun je met lampen zeker de woonkamer decoreren. Niet alleen dient de lamp als accessoire, maar kun je de kleur van het licht ook zo kiezen om een bepaalde sfeer weg te zetten.

Ga bijvoorbeeld voor een mooie staande lamp in de hoek van de kamer met een lamp met een warme tint. Of maak gebruik van dimbare spotjes, zodat je zelf kunt kiezen tussen een fel licht of juist sfeervol licht. Op het televisiemeubel of een bijzettafeltje kun je ook nog een tafellamp zetten voor wat extra sfeerlicht.

5. Maak een cinewall

Op social media zie ik ze steeds vaker voorbijkomen: de cinewall. Dit is een muur waar de tv, eventueel met een haard, in zijn weggewerkt. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om naast de televisie dan plankjes te maken, zodat je hier ook nog andere decoratie kwijt kunt.

6. Verschillende kussens en plaids

Ik hou enorm van kussens en plaids. Ik vind dat deze de woonkamer echt af maken en een bank een stuk aantrekkelijker maken om op te gaan zitten. Ga het liefst voor kussens van zachte materialen, zodat je ze ook echt graag gebruikt wanneer je op de bank zit.

Daarnaast kun je kussens kiezen die passen bij jouw kleurenpalet en stijl. Zelf heb ik gekozen voor kussens en plaids in verschillende kleuren en printjes, omdat mijn woonkamer wel wat meer kleur kon gebruiken. Je kunt met kleuren en printjes best experimenteren, want bij kussens ziet een combinatie er al snel leuk uit!

7. Een zacht vloerkleed

Ik vond onze woonkamer altijd maar kaal, totdat we gingen voor een vloerkleed. Met een vloerkleed alleen kun je al de woonkamer decoreren. Het maakt één geheel van de woonkamer, zeker wanneer het kleed het gehele zitgedeelte bedekt.

8. Creëer meer zitplekken

Meer zitplekken in de woonkamer kunnen nooit kwaad. Altijd handig voor feestjes of voor de visite! Daarnaast staat het eigenlijk nog heel leuk ook, omdat het de woonkamer al snel wat knusser maakt.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fauteuil aan de zijkant of in een hoek van de woonkamer, maar je kunt hier ook kiezen voor een leuke poef of kleine krukjes. Je ziet tegenwoordig ontzettend veel leuke krukjes en poefjes die je perfect in ieder interieur kunt plaatsen. Twee vliegen in één klap!

9. Woonkamer decoreren tot aan de salontafel

De salontafel is niet alleen handig, maar eigenlijk ook een eyecatcher in de woonkamer. Het is daarom zeker leuk om hem ook aan te kleden met wat mooie accessoires. Zo kun je er bijvoorbeeld een plateau met kaarsen opzetten, een mooie stapel met koffietafelboeken wegleggen die je meteen inspireren of hem wat zachter maken met een klein plaidje.

10. Kaarsen en accessoires

Tot slot kun je de woonkamer nog verder aankleden met wat losse accessoires. Zelf vind ik bijvoorbeeld dat kaarsen absoluut niet mogen ontbreken om de woonkamer te decoreren en gezelliger te maken.

Verder staan er in mijn woonkamer ook geurstokjes, een snoeppot van Blond Amsterdam en een glazen potje van Riverdale. Ook liggen er edelsteden, placemats en onderzetters.

Je kunt het ook nog verder aankleden met leuke wanddecoratie, zoals schilderijen en persoonlijke foto’s. Of ga voor een leuke opvallende wandspiegel, want die kan jouw woonkamer zo een stuk groter laten lijken.

Kortom, genoeg opties om jouw woonkamer te decoreren. Wat wil jij het liefst nog toevoegen aan jouw woonkamer?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP