fbpx

Cibdol Oil

Graag alleen zijn in jouw voordeel laten werken

Graag alleen zijn in jouw voordeel laten werken

Ontzettend fijn vind ik het om alleen te zijn. Begrijp me niet verkeerd, want ik ben maar al te graag onder de mensen. Alleen na een hele drukke dag trek ik me het liefst terug en ontspan ik het best in m’n eentje. Graag alleen zijn is absoluut niet erg en ik denk dat heel veel mensen er juist van kunnen leren. In dit artikel leg ik je uit hoe je er meer van kan profiteren en het in jouw voordeel laat werken.

Alleen zijn is niet eenzaam

Alleen zijn is niet hetzelfde als eenzaam zijn. In tegendeel zelfs. Je voelt je er juist goed bij om alleen te zijn, waardoor je er bewust voor kiest om dit te doen.

Het is een keuze die je maakt voor jezelf en daardoor voel je je minder afhankelijk van anderen. Natuurlijk vind je het super gezellig om ook onder de mensen te zijn, maar af en toe voel je ook de behoefte om je even terug te trekken en dat is helemaal oké.

Je kunt zeker graag alleen zijn zonder eenzaam te zijn. Je kunt door alleen te zijn juist goed doen waar je zelf behoefte aan hebt. Je hoeft op dit soort momenten niet te luisteren naar wat iemand anders wil, maar maakt eigenlijk 100% tijd voor jezelf. Wat heel belangrijk is ter ontspanning, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling.

Graag alleen zijn in jouw voordeel laten werken

Als je graag alleen bent, dan kun je dit prima in je voordeel laten werken. Graag alleen zijn kan je namelijk echt verder brengen in het leven. Zo kun je jezelf persoonlijk ontwikkelen, maar ook iets voor jezelf opbouwen waardoor je onafhankelijk kunt zijn.

1. Een eigen bedrijf beginnen

Als zzp’er kun je volledig zelf werken en je wens van graag alleen zijn vervullen. Misschien kun je je eigen webshop of blog beginnen of misschien loop je al heel lang rond met een bepaald bedrijf dat je altijd al hebt willen runnen. Op de momenten dat je alleen bent kun je deze plannen uitstippelen en alvast de eerste stappen zetten.

2. Een side hustle beginnen

Vind je een eigen bedrijf beginnen een te grote stap? Dan kun je ook beginnen met een side hustle. Denk bijvoorbeeld aan het openen van jouw eigen Etsy shop of begin een blog als side hustle. Ik ben ook begonnen met bloggen als hobby, waarna ik er langzamerhand mijn geld mee ging verdienen en er is niets mooier dan dat.

3. Lees boeken

Een goed boek lezen is niet alleen heerlijk ter ontspanning, maar het kan je ook helpen om jezelf te ontwikkelen. Of dit op het gebied van je werk is of op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, dat maakt eigenlijk niets uit. Als je boeken leest, dan besteedt je de tijd dat je alleen bent in ieder geval heel nuttig.

Shop hier leuke boeken:

Hollandse happen
Bol.com
€20,99
Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?
Bol.com
€15,-
Babe, you got this
Bol.com
€20,99
Master your Mindset
Bol.com
€19,95
Leven met wind mee
Bol.com
€20,-
Inner Spark
Bol.com
€22,50
Hygge
Bol.com
€20,99
Goaldigger mindset
Bol.com
€20,99
Hollandse happen
Bol.com
€20,99
Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?
Bol.com
€15,-
Babe, you got this
Bol.com
€20,99
Master your Mindset
Bol.com
€19,95
Leven met wind mee
Bol.com
€20,-
Inner Spark
Bol.com
€22,50
Hygge
Bol.com
€20,99
Goaldigger mindset
Bol.com
€20,99

4. Jezelf leren kennen

Eén van de mooie dingen aan graag alleen zijn is toch de tijd die je hebt om jezelf te leren kennen. Je ontdekt wat jouw dromen, doelen, maar ook behoeftes zijn. De dingen die je het fijnst vindt en waar je absoluut niet zonder kunt, maar ook de dingen die je in de toekomst graag zou willen doen.

Tijd voor jezelf is super belangrijk en jezelf leren kennen misschien nog wel belangrijker. Zo kun je in de toekomst beter omgaan met je emoties, zie je wat jouw persoonlijke verbeterpunten zijn, maar ontdek je misschien ook wel op welk moment van de dag jij het productiefste bent.

5. Tot rust komen

Een burn-out komt helaas steeds vaker voor. We leggen onszelf steeds meer verplichtingen op en zijn steeds meer bezig, waardoor we minder tijd voor onszelf hebben. Als je graag alleen bent, dan heb je geregeld de mogelijkheid om tot rust te komen.

Dit is niet alleen beter voor hoe jij je voelt, maar zo heb je ook meer energie om te besteden aan de mensen om je heen. Tot rust komen is super belangrijk en uiteindelijk heb je veel meer potentie als je uitgerust bent.

6. Doen waar jij gelukkig van wordt

Eén van de beste dingen aan graag alleen zijn is dat je kunt doen waar jij gelukkig van wordt. Of dat nou het werken aan je eigen bedrijf is, een geweldige reis maken waar je altijd van gedroomd hebt of in je pyjama een bak met ijs leeg eten.

Als je alleen bent wordt je nergens op aan gekeken en kun je 100% doen waar jij zin in hebt en het meest gelukkig van wordt. Ik denk dat er niets mooiers bestaat.

Hoe leer je graag alleen te zijn?

Misschien wil je graag alleen zijn, maar wil het niet helemaal lukken. Je krijgt toch een belletje van dat ene familielid of die ene vriendin en kan daartegen voor je gevoel echt geen ‘nee’ zeggen of je bent juist alleen, maar kan je rust maar niet vinden.

Alleen zijn is denk ik sowieso iets wat je moet leren. Soms vind ik het ook wel lastig, omdat ik het moeilijk kan vinden om niets nuttigs te doen. Alleen het ding is, dat je dan hetgeen wat je wilt doen wel als nuttig moet ervaren. Het kan namelijk ook echt heel goed zijn om even 100% te ontspannen en met je gedachten op nul een Netflix serie te kijken.

Durf ‘nee’ te zeggen als je een dagje alleen wilt zijn en ga het alleen zijn eens oefenen. Probeer bijvoorbeeld steeds meer dingen alleen, zoals alleen winkelen, alleen uiteten, alleen ergens een kopje koffie drinken, alleen een stuk wandelen of zelfs helemaal alleen op reis. Door dit soort momenten te pakken ga je jezelf echt beter leren kennen.

Ben jij graag alleen? En wat doe jij het liefst als je alleen bent?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Giovanna Jansen

  Mooi artikel en herkenbaar ook! Ook al ben ik graag onder de mensen, ik ben ook graag alleen. Eigen baas zijn past daar perfect bij. :)

 • avatar
  Anna

  Wat een fijn artikel! Ik ben ook heel graag alleen en ik kan mezelf uren vermaken. Na een lange of drukke dag doe ik echt niets liever dan in mijn eentje chillen op de bank haha, heerlijk! Alleen nu met corona merk ik dat ik toch iets extraverter ben dan ik dacht, haha. Zeker toen ik in quarantaine moest, dat was maar een paar dagen ‘leuk.’

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP