ZONDAG ZEN: ONTSPANNENDE ACTIVITEITEN

Zondag zen: ontspannende activiteiten

Het lijkt wel of de tijd tegenwoordig extra snel gaat. Ik heb het ontzettend druk met van alles en nog wat. Ik heb echt momenten dat ik het liefst op de bank blijf liggen met een zak chips, alleen ik weet dat het beter is om aan de slag te gaan. Op dit moment wil ik het liefst de Sims 4 spelen, maar ik weet dat er nog twee verslagen op me liggen te wachten. Een vervelend gevoel, maar af en toe is het nodig om ontspannende activiteiten in te plannen. Gewoon zodat je niet het idee hebt dat je een machine bent, maar echt een mens. 

Kleuren

Ik heb het een tijdje gedaan, kleuren in een kleurboek voor volwassenen. Zo ontspannend en sommige kleurplaten zijn echt moeilijk. Het eindresultaat is mooi en als je aan het kleuren bent, dan denk je echt aan niets anders. Je vraagt je alleen af welke kleuren je wilt gebruiken en hoe je de kleurplaat gaat inkleuren. Alles om je heen lijkt weg te vallen, dat kunnen we allemaal wel even gebruiken.

Spelletje spelen

Ik merk dat we het steeds minder doen, een gezelschapsspel spelen. Wij pakken af en toe de snelle versie van Monopoly erbij. Even een paar spannende potjes, om daarna weer aan de slag te gaan. Op vakantie spelen we heel vaak spelletjes, ook op bijvoorbeeld de Wii, maar in een normale werkweek komt dit eigenlijk zelden voor. Zo zonde, want van dit soort spelletjes kan ik echt genieten. Vooral omdat je het samen doet, en zelfs even je smartphone aan de kant legt.

Badderen

Dit is iets wat ik deze week nog heb gedaan. Ik vind het heerlijk om na een lange schooldag meteen in bad te springen. Het liefst nog met een heerlijke badschuim of een bruisbal van Lush. Ik doe dit ook het liefst als ik alleen thuis ben, zodat het om me heen helemaal stil is. Lekker in bad liggen, met eventueel een kop thee en rustgevende muziek.

Sporten

Vergeet natuurlijk het sporten niet. Je kunt zeggen wat je wilt, maar zelfs tijdens een pittige work-out kun je je ontspannen. Je maakt tijdens het sporten je hoofd helemaal leeg, en je focust op je activiteit. Hetzelfde geldt eigenlijk voor yoga, iets wat ik vroeger vaak deed. Je kunt wat oefeningen doen vanaf YouTube, maar vergeet Wii Fit niet.

Schrijven

Eén van mijn favoriete ontspannende activiteiten is toch wel schrijven. Ik doe het iedere dag, en het kan ook ieder moment van de dag. Je gaat zitten pakt een vel papier, of natuurlijk je smartphone, en je kunt gaan schrijven. Je kunt schrijven in een dagboek, over wat je allemaal meemaakt. Of schrijven over wat je leuk vind, en dat doe ik iedere dag op mijn blog. Ik geniet hier zoveel van, dat ik alles om me heen kan vergeten. Wat moest ik ook alweer doen?

 • Reacties ( 9 )

 • avatar
  Evelien

  Wat een fijne rubriek ‘zondag zen’, die ga ik in de gaten houden! Leuke activiteiten ook, zoiets als kleuren en spelletjes spelen vond ik vroeger heel leuk – nu nog steeds trouwens – alleen doe ik het nu veel te weinig. Thanks voor de reminder!

 • avatar
  Lauryn

  Als ik er de tijd voor heb vind ik het onwijs leuk om te kleuren. Bijvoorbeeld van die mandala’s ofzo, lekker ontspannend!

 • avatar
  Miss

  Oooh, nu wil ik ook in bad… Maar jammer genoeg heb ik geen bad… maar je geeft wel erg leuke tips!

 • avatar
  Myrthe

  Heerlijk zulke zondagse dingetjes! Vooral badderen is voor mij echte ontspanning op zo’n dagje :)

 • avatar
  Rosanne

  Wat een fijn lijstje met tips om te ontspannen!
  Ik hou ervan om lekker te gaan sporten om tot rust te komen maar kan er ook van geniet om gezellig een bordspel te spelen.

 • avatar
  Teddy

  Ik hou ervan om in het weekend even lekker uit te rusten, fijne tips geef je!

 • avatar
  Withlovefroms

  Heerlijke ideetjes! Zeker het schrijven, dat doe ik ook graag en vaak! :) <3

 • avatar
  Dionne

  Ik ben dol op rustige zondagen! Heerlijk!

 • avatar
  Natasja

  Leuke post! Ik zou willen dat ik kon gaan badderen, maar helaas heb ik geen bad!

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP